Πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα και δεν θέλουμε να φάμε την κλασσική μαγειρίτσα;
Σας δίνουμε σήμερα ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!
(η συνταγή και η φωτο είναι από το σάιτ Gourmed.gr)
6-8 μερίδες
Συστατικά:
4 αγκινάρες
250 γρ μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνιθο
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
ελαιόλαδο
2 κ.σ.κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι
250 γρ μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνιθο
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
ελαιόλαδο
2 κ.σ.κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες:
1. Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ψιλοκόβουμε.
3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 30 λεπτά περίπου.
4. Όταν βράσουν τα λαχανικά, ανακατεύουμε σε 1/4 φλ. νερό το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αυτά. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στη σούπα, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 5 λεπτά
5. Διορθώνουμε την γεύση στο αλάτι ή στο λεμόνι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.