Πώς μαγειρεύουμε σωστά τα μανιτάρια;
- Καλύτερα στον φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων (αν τον εγκρίνετε ως μέσο για μαγείρεμα) παρά τηγανιτά ή βραστά
- Το τηγάνισμα και το βράσιμο (π.χ. μαγείρεμα στην κατσαρόλα) προκαλούν απώλεια θρεπτικής αξίας.
- Συνήθως τα μανιτάρια ταιριάζουν με θυμάρι-σκόρδο-λάδι-μπαλσάμικο-μαϊντανό-αλάτι-πιπέρι σε αναλογίες που σας αρέσουν
- Τα 3 πιο γνωστά είδη είναι τα λευκά, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους
- Αν κάνετε τα μανιτάρια στον φούρνο στο γκριλ, θα τα βάλετε πρώτα με λίγο λάδι και αλατοπίπερο για 15′ να αφήσουν τα υγρά τους και μετά τα βγάζετε, αφαιρείτε τα υγρά από το σκεύος και ρίχνετε ξαναά μέσα τα μανιτάρια με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
- επίσης μπορείτε να τα κάνετε γεμιστά, με τυρί κρέμα, πιπεριές, ελιές, μοτσαρέλα κ.λ.π.
φωτο newsbeast.gr