Μακαρονάδα σούπερ με καρότο και Κατίκι Δομοκού!
Μια πολύ έξυπνη συνταγή (με άσπρη σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος!)
Υλικά για 4 μερίδες μέτριες
500γρ ωμά ζυμαρικά (ότι θέλετε)
4 σκελίδες σκόρδου
100 γρ λάδι
2 μέτρια καρότα τριμμένα
70γρ λευκό κρασί
150γρ γιαούρτι αγελαδινό
200γρ Κατίκι
δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά
Κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Σε ένα σκεύος βάζουμε το σκόρδο με το λάδι να τσιγαριστεί ελαφρά, ρίχνουμε το καρότο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό να μαραθεί.
Ρίχνουμε το κρασί αφήνουμε να “σβήσει”.
Μετά ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι.
Ρίχνουμε το κατίκι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε
Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά
φωτο lifetone.gr-Γαστρονόμος, συνταγή Νένα Ισμυρνόγλου