Κέικ καρότου χωρίς μίξερ!
Υλικά:
– 2 ½ φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 φλυτζ. καρότο τριμμένο
– 4 αυγά
– 1 φλυτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
– 1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
– ½ φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
– 2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτ. γλυκ. κοφτό σόδα μαγειρική**
– 2 κουτ. γλυκ. κοφτά κανέλα
– Λίγο αλάτι
(Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε τριμμένο καρύδι και σταφίδες)
– 2 φλυτζ. καρότο τριμμένο
– 4 αυγά
– 1 φλυτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
– 1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
– ½ φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
– 2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτ. γλυκ. κοφτό σόδα μαγειρική**
– 2 κουτ. γλυκ. κοφτά κανέλα
– Λίγο αλάτι
(Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε τριμμένο καρύδι και σταφίδες)
**αν δεν θέλετε σόδα, θα υπολογίσετε να βάλετε μπέικιν που θα έχει την εξής αναλογία:
1/4 κ.γλ σόδα =1 κ.γλ μπέικιν. Σε αυτή την περίπτωση, το μπέικιν θα είναι επιπρόσθετο από το μπέικιν της συνταγής, σύνολο 5 κ.γλ. γιατί η σοδα δίνεται σε κοφτό κουταλάκι
Εκτέλεση:
ΠΡΟΣΟΧΗ! δείτε στην φωτο την φόρμα σε σχέση με την ζύμη! μέχρι πού φτάνει από το χείλος της φόρμας, για να μην αναρωτιέστε ΓΙΑΤΙ δεν ψήθηκε ή γιατί ψήθηκε πολύ το κέικ!
Τρίψτε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή πηρούνι όλα μαζί τα υλικά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μάζα.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ
Βουτυρώστε μια φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το υλικό. Φροντίστε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά κάντε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι. Βυθίστε το στο κέικ και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο…
Δημοσίευση από το 2017 στην Αυγή