Schinkenfleckerl λέγεται! Αν βρείτε τα ζυμαρικά fleckerl χρησιμοποιήστε τα.
Ψαχναμε για το καλύτερο σνίτσελ της πόλης και γευθηκαμε και αυτό το απίστευτα νόστιμο πιάτο!
Μην το βρείτε δύσκολο αξίζει πολύ! Μας το έφεραν μαζί με ένα μπωλ σαλάτα μαρούλι και σως γιαουρτιού. Μπορείτε να ανακατέψετε και τραγανά καταμελωμενα κρεμμύδια και παρμεζάνα!
Συστατικά:
200 γρ ζυμαρικά τετράγωνου σχήματος (Fleckerl) (μπορείτε να βάλετε μακριές χυλοπίτες κάπως κομμένες όχι ολόκληρες)
50 γρ βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
2 ασπράδια αυγών
250 γρ ζαμπόν
250 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού)
Τρίμα ψωμιού (ή φρυγανιά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε το ζυμαρικό σε άφθονο βραστό αλατόνερο και το βράζουμε μέχρι να γίνει al dente (6-8 λεπτά), το σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, ρίχνουμε σταδιακά τους κρόκους των αυγών, αλατοπιπερώνουμε και το μοσχοκάρυδο. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους (μέγεθος περίπου 0,5 εκ.), προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και κρόκου αυγού μαζί με το στραγγισμένο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα ρίχνουμε μέσα στα ζυμαρικά. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στο ταψί, τα απλώνουμε λεία και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά (η επιφάνεια πρέπει να είναι τραγανή καστανή). Μοιράζουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.