Μαργαρίτα σπιτική, για τα παιδιά στο σχολείο και για το σπίτι
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και τα μαργαριτάκια της!
Είναι πανεύκολη, καθόλου αναμονή!
Είναι πανόστιμα ψωμάκια να τα κάνετε σήμερα κιόλας!
Συνταγή από cοokpad-θερμομιξ
**την θερμοκρασία νερού να την μετρήσετε για να έχετε καλό αποτέλεσμα, δηλαδή χλιαρό νερό όχι ζεστό
** η συνταγή βγάζει 6 ψωμάκια, εγώ έκανα και μικρά και μεγάλα, βγαίνουν και παραπάνω αν θέλετε ίσως 10
Υλικά
250 γρ. νερό
15 γρ. μαγια (ξερη)
50 γρ. ελαιολαδο
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι γ. ο. χ (όταν θα βάλετε τα 470-480 δείτε μήπως δεν θέλει άλλο)
50 γρ. σουσάμι
Βάζουμε σε μια λεκάνη το νερό περιπου σε θερμοκρασία 37 βαθμούς, τη μαγιά,το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μεχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χερια.
Χωρις να περιμένουμε φουσκωμα της ζυμης, την χωριζουμε σε 6 ισόποσες μπαλες
Σε ενα βαθυ μπολ βαζουμε χλιαρό νερο και βουταμε την καθε μπαλα μεσα και μετα την τοποθετουμε σε μια πιατελα που εχουμε ρίξει μεσα το σουσαμι και πασπαλίζουμε.
Εν τω μεταξύ εχουμε ηδη βάλει σε ενα ταψι λαδόκολλα και τοποθετουμε τις μπαλες.
Μολις φτιάξουμε την μαργαρίτα, αναβουμε το φούρνο στους 80 βαθμούς στον αερα και τοποθετουμε το ταψι μεσα για 20′
Τελος χωρις να βγάλουμε το ταψι απο το φούρνο ανεβαζουμε την θερμοκρασία στους 210 βαθμούς στον αερα και ψηνουμε για 25′-30′