Μαραθοτηγανίτες Σερίφου!
2 ματσάκια μάραθο, 1 κρεμμύδι ξερό, 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 σταγόνα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μάραθο, τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και επίσης και το ξερό κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη τα αλατοπιπερώνουμε, τα ζυμώνουμε όλα μαζί ώστε να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Στο τέλος ρίχνουμε μία σταγόνα λεμόνι για να γίνουν πιο τραγανά στο τηγάνι.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, παίρνουμε με μεγάλο κουτάλι λίγο – λίγο χυλό τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
συνταγή saygreece.org