Θα σας δώσουμε συνταγή για Χταποδοκεφτέδες Πάρου!
συνταγή αυθεντική από τον Ηλία Μαμαλάκη!
Υλικά για 5-6 άτομα
1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζ του καφέ δυόσμο
150 γραμ μαλακό τυρί
1 αβγό
αλεύρι όσο τραβήξει
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το ράμφος του, το ξεπλένουμε καλά με νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ και κτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μίγμα να αρχίσει να σφίγγει. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε το μίγμα του χταποδιού, το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι, το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρουμε τους κταποδοκεφτέδες ζεστούς.
φωτο depositphotos