Μαριδόπιτα!
Πρωτότυπη πίτα από την Λευκάδα!
(από τον Κώστα Σκλαβενίτη, συνταγή της μητέρας του, στο mylefkada.gr)
Υλικά για την ζύμη
400 γραμμάρια περίπου αλεύρι γοχ ή αυτό για πίτες
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι και το ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ξύδι και ένα φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό με ένα κουταλάκι αλάτι.
Η πίτα γίνεται “ανοιχτή”, με το ζυμάρι κάνουμε 2 φύλλα, και τα 2 τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα δύο φύλλα και τα λαδώνουμε κι αυτά μεταξύ τους
Επάνω στο φύλλο βάζουμε περίπου
800 γραμμάρια ψιλό μαριδάκι (ή γαύρο) χωρίς κόκκαλο,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη,
ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και
φρέσκιες ντομάτες επίσης τριμμένες(σήμερα προσθέτουμε και μαϊντανό που δεν τον χρησιμοποιούσαν παλιότερα).
Κατόπιν ψήνουμε τη πίτα σε μέτριο φούρνο 200 βαθμών επί μια ώρα, αντιστάσεις.