(συνταγή από asproylas.gr)
Συστατικά
1200 γρ Πιπεριές τύπου Φλωρίνης (βάρος μετά το καθάρισμα)
1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο
700 γρ ζάχαρη (αν θέλετε βάζετε 1 κιλό για να γίνει πιο γλυκιά)
1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό περίπου να τις σκεπάζει.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, περίπου 45 λεπτά. Σε άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λεμόνι να βράσει όπως είναι ολόκληρο μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιέται, περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο έτσι ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε.
Μεταφέρουμε τις πιπεριές με τρυπητή κουτάλα σε μούλτι (λίγες λίγες) και τις πολτοποιούμε καλά. Το ίδιο θα κάνουμε και με το λεμόνι αφού ελέγξουμε για τυχόν σπόρια.
Τα τοποθετούμε μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας περιοδικά.
Ελέγχουμε για το δέσιμο της μαρμελάδας και προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
**Προσοχή η μαρμελάδα κατά τη διάρκεια του βρασμού πηδάει, καλό είναι να έχετε επιλέξει μια βαθιά κατσαρόλα και για λόγους ασφαλείας φορέστε γάντι κατά τη διάρκεια του ανακατέματος.
![](https://secretkitchenandtravel.gr/wp-content/uploads/2019/02/μαρμελαδα-300x225.jpg)