Μαρμελάδα κρεμμύδι!
Μπαίνει σε σάντουιτς (burger), σε φαγητά για γλυκόξινη γεύση και ως γαρνιτούρα.
Υλικά για 1 βάζο μέτριο
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 φλιτζάνια κρεμμύδι (το άσπρο ή κίτρινο), χοντροκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού (απλό)
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 φλιτζάνια κρεμμύδι (το άσπρο ή κίτρινο), χοντροκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού (απλό)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη στο λάδι με ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το μείγμα είναι σαν χρώμα καραμέλας, περίπου 10 λεπτά. Το μείγμα θα είναι πολύ ζεστό.
Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι στο μείγμα της κατσαρόλας
Ανακατέψτε τη ζάχαρη στο λάδι με ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το μείγμα είναι σαν χρώμα καραμέλας, περίπου 10 λεπτά. Το μείγμα θα είναι πολύ ζεστό.
Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι στο μείγμα της κατσαρόλας
Τα κρεμμύδια θα αρχίσουν αμέσως να καραμελώσουν Ανακατεύετε συχνά σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα κρεμμύδια να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνουμε ξύδι στο μείγμα και σιγοβράζουμε έως ότου το μείγμα έχει συνοχή μαρμελάδας, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για σερβίρισμα.
Μπορείτε να το βάλετε σε βάζα (όπως έχουμε πει, αποστειρωμένα και ανάποδα για 24 ώρες)