από την καλή μας φίλη Μαρία Καλοκάθη
Άφθονα μήλα αυτή την εποχή κ κάνουμε, υπεροχη μυρωδατη μαρμελαδα μηλο με πορτοκαλι,κανελλα κ αστεροειδη γλυκανισο!🍊🍎🍋
Υλικά
8 ΦΛΥΤΖΑΝΕΣ ΜΗΛΑ 🍎ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΥΒΟΥΣ,
5 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ (ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 4)
2ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ🥛
3 ΚΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ🍋,
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΙΚΡΟ🍊 ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ,
1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΦΛΟΥΔΑ Κ ΑΥΤΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ,
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑ ,
1ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ!
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ Κ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΥΒΑΚΙΑ, ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ, Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ , ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ( ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΛΟΥΔΙΑ Κ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΛΙ Κ ΤΑ ΚΡΕΜΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΗΚΤΙΝΗ.
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΛΙ ΤΟ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ Κ ΟΤΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ,
( ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ,ΑΝ ΕΝΩΘΕΙ ΘΕΛΕΙ Κ ΑΛΛΟ ΔΕΣΙΜΟ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ)
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ Κ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΤΑ ΒΑΖΑ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Κ ΤΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.