Πώς θα κάνω Μαρόν γλασέ; (marrons glace)
(θέλει 5-6 μέρες να ολοκληρωθούν)
Υλικά
2 κιλά φρέσκα κάστανα (χωρίς κέλυφος)
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κιλά ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (ή 2-3 κάψουλες)
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κιλά ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (ή 2-3 κάψουλες)
Τοποθετήστε τα κάστανα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τα καλύψετε. Φέρτε το νερό σε βράση και μαγειρέψτε τα κάστανα για 10 λεπτά.
Σουρώστε και πετάξτε το νερό
Ξεφλουδίστε τα κάστανα όσο είναι χλιαρά (για ευκολία, με πετσέτα)
Κάντε το σιρόπι
Βράστε για 5′. Αλλά θα ανακατέψτε μόνο στην αρχή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, πριν πάρει βράση. Μετά καθόλου γιατί θα ζαχαρώσει**
**Αυτό ισχύει για όλα τα σιρόπια!
Ρίχνετε μέσα τα κάστανα στο σιρόπι που βράζει και αφήστε να πάρουν μια βράση.
Ανακατεύετε πού και πού για 10′.
Τοποθετείτε όλο το υλικό (κάστανα και σιρόπι) μέσα σε ένα μεγάλο σκεύος με καπάκι να κλείσει αλλά όχι σφιχτά.
Θα το δείτε να “ιδρώνει”
Κρατήστε τα έτσι για 12 -18 ώρες
Μετά, βάλτε πάλι όλο το περιεχόμενο σε καθαρή κατσαρόλα και βράστε για 2 λεπτά.
Πάλι θα τα φυλάξετε για 18-24 ώρες (2 μέρες)
Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι σχεδόν.
Στο τέλος, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-190.
Βάζετε τα κάστανα σε λαδόκολλα σε ταψί, σβήνετε τον φούρνο και τα αφήνετε μέσα για 45′.
Είναι έτοιμα να τα βάλετε σε όμορφα σελοφάν-σακκουλάκια να τα κεράσετε!
πηγή thespruceeats.com