ΥΛΙΚΑ
- 8 μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμά (χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή και τα 2)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 ντομάτες τριμμένες ή σε κυβάκια
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κουτ.σούπας σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κουτ.γλυκού μπαχάρι
- Μαΐντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, γεμίζουμε ένα μπωλ με νερό και αρκετό αλάτι. Χαράζουμε τις μελιτζάνες σε μία πλευρά τους από πάνω μέχρι κάτω βυθίζοντας το μαχαίρι μέχρι τη μέση. Τις αλατίζουμε εσωτερικά και τις τοποθετούμε στο νερό για αρκετή ώρα προκειμένου να ξεπικρίσουν. Έπειτα τις ξεπλένουμε καλά και τις σοτάρουμε στο τηγάνι για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε ταψί.
Αρχικά, γεμίζουμε ένα μπωλ με νερό και αρκετό αλάτι. Χαράζουμε τις μελιτζάνες σε μία πλευρά τους από πάνω μέχρι κάτω βυθίζοντας το μαχαίρι μέχρι τη μέση. Τις αλατίζουμε εσωτερικά και τις τοποθετούμε στο νερό για αρκετή ώρα προκειμένου να ξεπικρίσουν. Έπειτα τις ξεπλένουμε καλά και τις σοτάρουμε στο τηγάνι για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε ταψί.
Έπειτα ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και την σάλτσα, τον μαϊντανό, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Μόλις τελειώσουμε με το μαγείρεμα του, γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο σημείο που τις είχαμε χαράξει με το μίγμα του κιμά που φτιάξαμε. Βάζουμε ροδέλες ντομάτας στην κορυφή τους και περιχύνουμε με λίγο λάδι. Στο ταψί προσθέτουμε τα ποτήρια με νερό και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
πηγή topoikaitropoi.gr