ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ, ΣΕ ΡΑΒΔΟΥΣ!
(η φωτο είναι δικιά μου, τις έκοψα απλά σε στενές λωρίδες)
Θα χρειαστούν
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μπαστούνια πάχους 3 εκ.
αλεύρι γ.ο.χ. για το πρώτο πέρασμα
Υλικά για το κουρκούτι:
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (γίνεται και με 250)
280 ml. νερό (γίνεται και με 250)
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Χοντρό αλάτι για το σερβίρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παράλληλα τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Περνάμε τις μελιτζάνες πρώτα από το μπωλ με το αλεύρι γοχ και τινάζουμε καλά να φύγει το περισσότερο αλεύρι.
Έπειτα τις βουτάμε στο μείγμα με το κουρκούτι και εφόσον έχει ζεσταθεί το ηλιέλαιο ξεκινάμε το τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές πασπαλίζοντας με χοντρό αλάτι.
συνταγή σεφ Γιώργος Τσούλης, φωτο δικιά μου
Σχόλια
Aglaia Sotiropoulou
ΕΤΣΙ!!!!ΠΕΘΑΝΕ ΜΑΣ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!