Σπεσιαλιτέ Σερρών!
(σας δίνουμε την συνταγή γιατί είναι πολύ σπάνια)
φωτο: Γαστρονόμος
Η συνταγή αν γίνει χωρίς ντομάτα, πετυχαίνουμε πιο ξεροψηστές μελιτζάνες!
1 kg μελιτζάνες μακριές
1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ τσαγιού καρύδια σπασμένα
1 ντομάτα
1/2 φλ τσαγιού ξύδι
1 φλ τσαγιού νερό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
λιγο αλεύρι
αλάτι
(σας δίνουμε την συνταγή γιατί είναι πολύ σπάνια)
φωτο: Γαστρονόμος
Η συνταγή αν γίνει χωρίς ντομάτα, πετυχαίνουμε πιο ξεροψηστές μελιτζάνες!
1 kg μελιτζάνες μακριές
1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ τσαγιού καρύδια σπασμένα
1 ντομάτα
1/2 φλ τσαγιού ξύδι
1 φλ τσαγιού νερό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
λιγο αλεύρι
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες πάχους 0.5-1 cm κ αφήνουμε στο αλοτόνερο για 1/2-1 ώρα. Μετά τις στραγγίζουμε καλά, τις αλευρώνουμε κ τις αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί φούρνου λαδωμένο (βάζουμε 2-3 κουτ απο το λάδι που έχουμε), τη μια πάνω στην άλλη,να εφάπτει η μια στην άλλη σαν ντόμινο.Περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε κομματάκια τη ντομάτα και την αραδιάζουμε παντού. Ψήνουμε στους 170 C με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσουν.Αφού πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο κι ανακατεύουμε σε μπώλ το νερό, το ξύδι, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια σε όλη την επιφάνεια και ξαναψήνουμε για άλλη μισή ώρα να τραβήξουν τα υγρά.