Υλικά συνταγής
-
1/2 κιλό φύλλο σφολιάτα
-
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (συνταγή στο τέλος)
-
2 κ.γ. ρούμι [προαιρετικά]
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για τη κρεμα ζαχαροπλαστικής
-
500 ml γάλα
-
4-5 κουταλιές ζάχαρη
-
4 κρόκοι αβγών
-
2 κουταλιές κορν φλάουερ
-
3 κουταλιές αλεύρι
-
2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
-
Απλώνετε τη σφολιάτα σε μεγάλο ταψί, τρυπάτε την επιφάνειά της με πηρούνι και τη ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Μόλις κρυώσει τη κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες [ή τετράγωνα κομμάτια αν θέλετε να φτιάξετε τουρτίτσα ή τετράγωνα κομματάκια για ατομικές μερίδες].
-
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε το ρούμι και ανακατεύετε.
-
Τοποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας. Σκεπάζετε με άλλη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά μια στρώση κρέμας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τρίτη λωρίδα σφολιάτας.
-
Κρατάτε ένα κομμάτι σφολιάτας για πασπάλισμα και συνεχίζετε τη πιο πάνω διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι σφολιάτες και η κρέμα.
-
Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Διακοσμείτε το μιλφέϊγ με τη σαντιγί, θρυμματισμένα κομμάτια σφολιάτας και ζάχαρη άχνη.
Για τη κρεμα Ζαχαροπλαστικης
-
Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
-
Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
-
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
-
Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ξανανακατεύετε να ενσωματωθεί.
-
Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει [ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λεπτά] πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο sintayes.gr