Υλικά
-
1,5 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. αλεύρι
-
1 φλ. σιμιγδάλι
-
6-8 μεγάλα μήλα
-
2 κσ μπέικιν
-
1 κσ κανέλα
-
1-1,5 φλ. γάλα (καρύδας ή άλλο νηστίσιμο)
Εκτέλεση
-
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την κανέλα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Η “ζύμη” μας είναι έτοιμη. Υγρά ΔΕΝ βάζουμε. -
Τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη. Αν έχουμε ηλεκτρικό βοηθό, δεν διστάζουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Τα στίβουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε μια φόρμα βάζουμε μια λαδόκολλα. Και βάζουμε το ένα τρίτο του μίγματος με το αλεύρι να έχει σε όλη την επιφάνεια το ίδιο πάχος.
Από πάνω βάζουμε τα μισά μήλα, πάλι σε ίδιο πάχος. -
Σκεπάζουμε τα μήλα με μια στρώση αλεύρι, κουταλιά -κουταλιά, να πάει παντού και επαναλαμβάνουμε με τα μήλα. Τελευταίο έρχεται το μείγμα με το αλεύρι.
-
Περιχύνουμε την μηλόπιτα με το γάλα και τρυπάμε με ένα μαχαίρι να πάει μέχρι κάτω και απορροφηθεί.
-
Βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για μισή ώρα και ξεφορμαρουμε.
Εύκολα γίνετε αν πιάσουμε το χαρτί από τις γωνίες και την μεταφέρουμε μαζί με το χαρτί.
Η μηλόπιτα κόβετε εύκολα σε κομμάτια και κρατάει καλά την φόρμα. -
Αν έχω πολλά μήλα, φτιάχνω περισσότερες στρώσεις αυξάνοντας και την ποσοτητα του ξερού μίγματος.
συνταγή από Cookpad.com
Από ότι είδα βάζουμε και στο τέλος λαδόκολλα από πάνω;
η λαδόκολλα μπαίνει μόνο κάτω ως βάση και μετά βγάζουμε το γλυκό μαζί με την λαδόκολλα
Από ότι είδα βάζουμε και στο τέλος λαδόκολλα από πάνω;