Υλικά
περιπου 12 κομ.
-
2 ποτήρια καρύδι τριμμένο
-
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
-
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
-
1/2 ποτήρι κονιάκ
-
1 κ.σ Κανέλα
-
1 κ.σ baking powder
-
1 κ.σ σόδα
-
Σιρόπι:
-
2.5 ποτήρια ζάχαρη
-
1.5 ποτήρι νερό
-
3 κ.σ λεμόνι
-
2 βανίλιες
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά τη φρυγανιά το σιμιγδάλι το baking τη κανέλα και το τριμμένο καρύδι(να είναι χοντροκομμένο για να φαίνεται στη γεύση) ανακατεύουμε αυτά με ένα κουτάλι.σε ξεχωριστό μπωλ ρίχνω το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατεψει λίγο ίσα να λιώσει η ζάχαρη ρίχνω το χυμό (στον οποίο μέσα διαλύω τη σόδα)κ το κονιάκ και βάζω το μείγμα αυτό στο μπωλ με τα στερεά υλικά!το ρίχνω σε λαδωμένο ταψακι και ψήνω στους 180° για 40-45 ‘.
-
Παράλληλα ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας το για 10′.
-
Όταν ετοιμαστεί το γλυκό αφού το βγάλω απ’ το φούρνο το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το καυτό σιρόπι!
-
Γαρνίρω με τριμμένο καρύδι!!!!!
-
Καλή σας επιτυχία!!!!!!! 🍽
συνταγή από το Cookpad.com