Τα μηλοπιτακια τριαντάφυλλα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη! Εντυπωσιακά και πανευκολα έκλεψαν την παράσταση στην γιορτή μου!
Υλικά
500 γρ. νερό
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μήλα, πράσινα
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
50 γρ. σπορέλαιο
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια αλλά κρατάμε τη φλούδα. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, βάζουμε τα μήλα και σιγοβράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και αφήνουμε 1 ώρα στην άκρη να κρυώσουν. Το σιρόπι δεν το χρειαζόμαστε.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και το περνάμε απαλά με έναν πλάστη ίσα ίσα να ισιώσουν οι τσακίσεις του φύλλου.
Κόβουμε το φύλλο από την μικρή πλευρά σε 8 λωρίδες.
Απλώνουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο σε όλες τις λωρίδες και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου σε σειρά πάνω σε κάθε λωρίδα της σφολιάτας φροντίζοντας η φλούδα να προεξέχει από τη λωρίδα της σφολιάτας.
Διπλώνουμε την κάθε λωρίδα ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση τις φέτες του μήλου.
Τυλίγουμε τις λωρίδες σχηματίζοντας ένα τριαντάφυλλο.
Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes με 8 θήκες και τις λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο.
Βάζουμε από ένα μηλοπιτάκι σε κάθε θήκη και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε για 30. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην μαυρίσουν τα μήλα και ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.