Από την καλή μας φίλη Elena Finou
Αλευροπιτα η Ζυμαροπιτα Ζαγορίου!!
Υλικά:
550ml γάλα,
450γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις,
2 αυγά,
320 γρ.φετα,
μια πρέζα αλάτι,
50γρ.βουτηρο,
50ml λάδι από το οποίο βάζουμε τα 10ml στον χυλό και το υπόλοιπο στο ταψί
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το ταψί μας λάδι.Το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250ºC και όσο χρόνο φτιάχνουμε το χυλό για την πίτα το αφήνουμε να «κάψει».Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γάλα,τα αυγά και μια πρέζα αλάτι,και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με το μίξερ μέχρι να γίνει χυλός.
Με το χέρι «σπάμε» τα 200 γρ. της φέτας και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο «να γυαλίσει» όπως λένε οι Ηπειρώτισσες ο χυλός, που πρέπει να είναι αρκετά ρευστός.
Αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο γάλα για να αραιώσει.Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη φέτα και μερικά κυβάκια βούτυρο (εγώ έβαλα βιταμ) φροντίζοντας να πάνε σε όλη την πίτα.Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200ºC και ψήνουμε την πίτα για 25-30 λεπτά. Ολόγυρα πρέπει η πίτα να ξεροψηθεί και να είναι λεπτή, να μην ξεπερνά το 1 εκατοστό. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλά ολόκληρη από το ταψί!!Καλή απόλαυση!!!