(συνταγή από το fanpage.gr)
Η παρακάτω συνταγή είναι μια μοντέρνα παραλλαγή της κλασικής μηλόπιτας. Με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε απίθανα τσιπς μηλόπιτας. Η διαδικασία είναι απλή, αφού χρειάζεται μόνο η γέμιση για μηλόπιτα και φύλλα μηλόπιτας Pillsbury.
Η συνταγή αυτή δεν χρειάζεται πολλά υλικά και σε 25-30 λεπτά είναι έτοιμη. Απλώστε την γέμιση πάνω στο φύλλο και βάλτε από πάνω ακόμα ένα. Στην συνέχεια, με έναν κόφτη πίτσας κόψτε την ζύμη σε λωρίδες για να φτιάξετε τα τσιπς.
Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος, μπορείτε να τα κάνετε όσο χοντρά ή λεπτά θέλετε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τα κόψετε όπως στην παρακάτω εικόνα:
Μετά βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα τσιπς και γεμίστε το. Ρίξτε από πάνω ένα μίγμα από 1/4 κούπας ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα και 1 κ.γ. κάρδαμο. Ψήστε για 15-20 λεπτά και είναι έτοιμα.
Μπορεί να μην μοιάζουν εξωτερικά με μηλοπιτάκια, αλλά η γεύση και η μυρωδιά τους είναι η ίδια.
Μπορεί να μην μοιάζουν εξωτερικά με μηλοπιτάκια, αλλά η γεύση και η μυρωδιά τους είναι η ίδια.
2 φύλλα σφολιάτας
4 φλ.τσ. γέμιση μήλου**
λίγο αλεύρι για τον πάγκο (να βάλετε το φύλλο επάνω)
αυγό για άλειμμα
Βάζετε στον πάγκο λιγο αλεύρι, απλώνετε το ένα φύλλο, απλώνετε την γέμιση μήλου, από πάνω το άλλο φύλλο και κόβετε με μαχαίρι-ρόδα.
Βάζετε σε ταψί λαδόκολλα, μεταφέρετε τα κομμάτια αλείφετε με αυγό, ρίχνετε από πάνω το μείγμα ζάχαρης. και ψήνετε στους 180 για 20′-25′, αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο.
**θα την βρείτε στην ιστοσελίδα μας “γέμιση μήλου”