Πολτός ή γέμιση μήλου (για γλυκά)
4 φλιτζάνια μήλα ξεφλουδισμένα, πυρήνες, και σε κύβους
Χυμός από 1/2 λεμόνι
3 φλιτζάνια νερό
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι νισεστέ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Τοποθετήστε μήλα σε ένα μεγάλο μπολ και τον χυμό λεμονιού.
Ρίξτε το νερό, ζάχαρη, νισεστέ, κανέλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Ανακατέψτε για να ενωθούν, έπειτα βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις δέσει το μείγμα, βράστε για δύο λεπτά ακόμα
Προσθέστε τα μήλα, ανακατέψτε απαλά και καλύψτε με καπάκι. Ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, περίπου 5-8 λεπτά.
Ρίξτε σε βάζα σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια, καλύψτε με καπάκι και βάλτε τα στο ψυγείο.Το μείγμα θα πυκνώνει περισσότερο όσο ψύχεται.
Μπορείτε να πολτοποιήσετε το μείγμα ή να το χρησιμοποιήσετε απ’ευθείας για γλυκά π.χ. μηλόπιτα
πηγη crazyforcrust.com