Από την καλή μας φίλη Αικατερίνα Δαβελοπούλου
Λεμονάτο μοσχαράκι με ζυμαρικό ολικής.
Ζουμερό και μυρωδάτο, λιώνει στο πιρούνι πριν λιώσει στο στόμα!
Θωρακίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο και 2-3 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε μπαχάρι τριμμένο, μια πρέζα κανέλα, μαύρο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Σβήνουμε με ροζέ κρασί και χαμηλώνουμε σε σιγανή τη φωτιά. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να σιγοψηθεί με το κρασί.
Μετά από 50-60 λεπτά ρίχνουμε ένα σφηνάκι κρασί ακόμα (να καθαρίσει ο πάτος της κατσαρόλας). Ανακατεύουμε. Αν το σκόρδο λιώσει τότε είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα.
Προσθέτουμε ένα λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε καπακωμένο να πάρει βράση. Στο μεταξύ βγάζουμε με αποφλοιωτή λωρίδες από τη φλούδα ενός λεμονιού και παίρνουμε και το χυμό του. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τη φλούδα το χυμό λεμονιού και το ζυμαρικό και συμπληρώνουμε αλάτι ή/και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει όσο χρόνο γράφει η συσκευασία του ζυμαρικού. Σβήνουμε αμέσως μετά τη φωτιά και το αφήνουμε στο ζεστό μάτι κανένα δεκάλεπτο να τραβήξει.
Καλή σας όρεξη!