Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Σπανακοτυρόπιτα με 2 μυστικά.
Το φύλλο με την τεχνική του τεντώματος.
Γίνεται τόσο λεπτό, που κανείς δεν πιστεύει πως είναι σπιτικό και δεν παιδεύεσαι .
Στη γέμιση βάζω και λίγο τραχανά να τραβήξει τα υγρά.
Για το φύλλο: αλεύρι Κούλα ( οι Βόρειες το γνωρίζουν) , αλάτι, ελαιόλαδο, χλιαρό νερό και λίγο ξύδι.
Ειναι σημαντικό να σταθεί η ζύμη για ν αποκτήσει ελαστικότητα.
Οι αναλογίες με το μάτι, για μια ζύμη μαλακή, να μην κολλάει.
Για το φύλλο:
Περίπου 1 κιλό αλεύρι, 1 ποτήρι νερο,1 σφηνάκι ελαιόλαδο και μισό σφηνάκι ξύδι.
Νισεστέ για το άνοιγμα. Ελαιόλαδο ή φυτίνη λιωμένη για τα φύλλα.
Ανοίγουμε με νισεστέ σε όσο πιο λεπτό φύλλο γίνεται και τεντώνουμε μέσα στο ταψί προσεχτικά,τραβώντας απ τις 2 αντίθετες άκρες
Γέμιση με 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και σωταρισμένα,
1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο
μπόλικο άνηθο (1/2 ματσάκι)
αλατοπίπερο,
λίγο μοσχοκάρυδο,
400γρ χοντροτριμμένη φέτα
και τραχανά.
Καλημέρα! 😍