Μοσχαράκι με λάχανο και καρότο!
250γρ. μοσχαρίσιο κρέας για κατσαρόλα (χτένι, σπαλομίτα, στρόγγυλο)
1/4 κ. του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, θρυμματισμένη
1/4 κ. του γλυκού κύμινο
1/4 κ του γλυκού πάπρικα
1/4 κ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
μια τσιμπιά αλάτι
3 μεσαία καρότα, κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
⅓ φλιτζάνι ζωμό βοδινού (αν γίνεται σπιτικό)
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο πράσινο λάχανο
1/4 κ. του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, θρυμματισμένη
1/4 κ. του γλυκού κύμινο
1/4 κ του γλυκού πάπρικα
1/4 κ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
μια τσιμπιά αλάτι
3 μεσαία καρότα, κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
⅓ φλιτζάνι ζωμό βοδινού (αν γίνεται σπιτικό)
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο πράσινο λάχανο
Εκτέλεση
Αν υπάρχει λίπος στο κρέας αφαιρέστε το
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε ρίγανη, κύμινο, πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Πασπαλίστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το κρέας. τρίψτε με τα δάχτυλά σας σα να το κάνετε μασάζ.
Λαδώστε ελαφρά ένα βαθύ τηγάνι ή την χύτρα
Βάλτε το κρέας στο τηγάνι ή την χύτρα. μαγειρέψτε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει, όχι με πιρούνι το γύρισμα, με μια σπάτουλα.
Βγάλτε το κρέας και ρίξτε τα καρότα και το σκόρδο να μαραθούν ελαφρά, μετά προσθέστε το κρέας
Σε αυτή την φάση ή θα συνεχίσετε σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5 ώρες (αργό μαγείρεμα) ή θα ρυθμίσετε την χύτρα για 40′.