από τον καλό μας φίλο Βαγγέλη Λασπίτη
Κουλουράκια κανέλας
Υλικά
250γρ ηλιέλαιο
200γρ χυμο από πορτοκάλι
250γρ ζάχαρη
1κγ γαρύφαλλο
2 κγ κανέλα
50γρ σιμιγδάλι χοντρό
1κγ σόδα
800 γρ περίπου αλεύρι γοχ
Έξτρα ζάχαρη για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ηλιέλαιο με ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγα-σιγα. Όταν αρχίζει να σφίγγει προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε. Κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε σε 35 γρ. Πασπαλιζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανάλογα με το αλεύρι μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω.