από την καλή μας φίλη Βάσω Ζίτσα
Υλικά
3-4 Μόσχοι
1 συσκευασία μεγάλη ντοματάκι ψιλοκομμένο (πουμαρό)
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. ξίδι
1-2 κ.γλ. μέλι (αν θέλετε)
αλάτι-πιπέρι
Συνταγή :
Βάζουμε τους μοσχους σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά να βγάλουν τα ζουμιά τους.
(πετάμε τα ζουμιά)
Στην συνέχεια ξανακάνουμε το ίδιο βάζουμε τους μοσχους σε μια κατσαρόλα αυτή την φορά προσθέτουμε 1-2ποτηρια νερό και τους βράζουμε σε σιγανή φωτιά
Μόλις μαλακώσουν τα αφαιρουμε από την φωτιά και βάζουμε τους μόσχους μαζί με τα ζουμιά τους σε ένα μπολ.
Μετέπειτα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα δύο κρεμμύδια σχετικά μεγάλα και μετά προσθέτουμε τους μοσχους αλάτι πιπέρι πάπρικα και το αφήνουμε για λίγα λεπτά και μετα προσθέτουμε ξύδι και μέλι 1 πουμαρό (ψιλοκκομένο ντοματάκι) και τα ζουμιά από τους μοσχους και περιμένουμε να βράσουν για να μαλακώσουν
(με ένα πηρουνι τσιμπάμε τα πλοκάμια να δούμε αν μαλάκωσαν, γιατί είναι πιο σκληρά).
Μετά τα αφαιρούμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα