Αχνιστά μύδια
ΠΡΟΣΟΧΗ! είναι γνωστό μεν αλλά σας το ξαναλέμε, όποια μύδια δεν ανοίξουν, ΠΕΤΑΜΑ!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μύδια, φρέσκα
Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Πώς τα κάνουμε
Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.
2 Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
3 Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
4 Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
5 Μόλις ανοίξουν όλα τα μύδια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά κουνώντας την κατσαρόλα.
6 Σερβίρουμε ζεστά.
συνταγή από τον chef Γιώργος Τσούλης / Giorgos Tsoulis