Από την καλή μας φίλη Σίσκου Έφη
1) Εφόσον κοχλάζει το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα σπαγγέτι στριφογυρίζοντας συγχρόνως τα δάχτυλά μας δεξιά -αριστερά για να μην πάρουν θέση μέσα στην κατσαρόλα προς την ίδια κατεύθυνση.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται το κόλλημα μεταξύ τους και χρειάζεται λίγο ανακάτεμα!!
2) Δεν σπάμε τα σπαγγέτι τα βράζουμε ολόκληρα!
Με το σπάσιμο βοηθάμε στο να λασπώσουν!!
3) Πότε είναι έτοιμα?
Σπάζοντας ένα στη μέση, διακρίνουμε αχνά, πολύ αχνά στο κέντρο του το χρώμα του άβραστου μακαρονιού!!!
4) Θέλουμε να διατηρήσουμε βρασμένα σπαγγέτι για 1 έως 3 ημέρες?
Όταν τα βράζουμε τα κρυώνουμε πολύ καλά στο σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο για να αποφύγουμε το μετέπειτα κόλλημα, κάνοντας κάποιες κινήσεις το σουρωτήρι για να λαδώσουν όλα, τάπερ και ψυγείο!!
Όταν θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να κοχλάζει στο φουλ, ρίχνουμε για λίγα δευτερόλεπτα τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα ή καλύτερα τα βουτάμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα μεγάλο σουρωτήρι αν υπάρχει!
Τα σουρώνουμε και το αποτέλεσμα είναι σαν να βράστηκαν την ίδια ώρα!!
Όλα αυτά τα παραπάνω προέρχονται από κάποιο ιταλικό εστιατόριο La gondola στην Αιγαίου Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν υπάρχει πλέον.
Σε αυτό το εστιατόριο είχα την τύχη να μάθω και να εργαστώ πριν πολλά χρόνια, με κουζίνα από ιταλό σεφ!!
Το προτιμούσε όλη η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης!!