ΜΥΣΤΙΚΟ τελευταίας στιγμής για την ζύμη που θα φουσκώσει! (είτε είναι για κουλουράκια Πασχαλινά είτε για τσουρέκι)
Βρήκα αυτό το μυστικό σε δύο περιπτώσεις, σε 2 σάιτ, το ένα είναι από τον www.cretagastronomy.gr και αφορά στα κουλουράκια και το άλλο από το σάιτ www.evicita.gr για τα τσουρέκια!
Το μυστικό αφορά στο στάδιο όπου έχουμε δημιουργήσει την ζύμη σαν μπάλα και είμαστε έτοιμοι να την σκεπάζουμε και να την αφήσουμε να φουσκώσει. Χαράζουμε με μαχαίρι έναν σταυρό έντονο στην ζύμη και η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ο σταυρός εξαφανιστεί.
Είναι ένα μυστικό που έχει ειπωθεί και από τον Παρλιάρο αλλά το κάνανε παλιά οι νοικοκυρές.
φωτο από evicita.gr