(από την Πορτογαλία ξεκίνησαν αλλά έφτασαν να είναι οι αγαπημένοι των Χαβανέζων)
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, διαβάστε όλα τα βήματα και τις λεπτομέρειες
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ενεργή ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι γάλα Νουνού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί (το υποκίτρινο, ζυμωτό)
λάδι για τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι γάλα Νουνού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί (το υποκίτρινο, ζυμωτό)
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση (όπως όλα τα ωραία, έχει λίγη αναμονή)
Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης προσθέστε μαγιά, χλιαρό νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ! θα δείτε ότι δεν είναι υγρό μείγμα, ΜΗΝ προσθέσετε νερό, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολάκι, θα δείτε τι ωραίος χυλός θα γίνει
Αφήστε στην άκρη και αφήστε το να καθίσει μέχρι να βγάλει φουσκαλίτσες, περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μίξερ, με εξάρτημα φτερού, ρίξτε τα αυγά. Ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέστε τα γάλατα, βούτυρο, ζάχαρη και μείγμα μαγιάς. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέστε τα γάλατα, βούτυρο, ζάχαρη και μείγμα μαγιάς. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Με το μίξερ να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε αλεύρι και αλάτι. Ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία.
Μεταφέρετε σε ένα ελαφρώς λιπαρό μπολ και καλύψτε με μια πετσέτα. (Η ζύμη θα κολλάει)
Μεταφέρετε σε ένα ελαφρώς λιπαρό μπολ και καλύψτε με μια πετσέτα. (Η ζύμη θα κολλάει)
Τοποθετήστε σε μια ζεστή, σκοτεινή περιοχή και αφήστε να αυξηθεί έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
Βάζετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και διπλώστε να το απορροφήσει το αλεύρι. (αν χρειαστεί βάλτε λίγο ακόμα)
Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος (ύψος) περίπου 1,5 εκατοστό
Χρησιμοποιώντας ένα κόπτη μπισκότων, ένα κύπελλο ή οποιοδήποτε στρογγυλό σχήμα για να κόψετε τη ζύμη Τοποθετήστε τους κομμένους λουκουμάδες σε λαδόκολλα
Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί 1/2 ώρα
Τοποθετήστε ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε την στην άκρη.
Βάζετε λάδι σε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια υψηλή φωτιά έως ότου το λάδι θερμανθεί καλά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ή περίπου 3-5 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Αφήστε 3′ να κρυώσουν λίγο και βυθίστε τους στην ζάχαρη
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Θα βάλετε να ζεσταθεί το λάδι (σπορέλαιο) στο 9 και σε 5′ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑ , θα το χαμηλώσετε στο 4-5, βάζετε τους λουκουμάδες και μετά θα τους γυρνάτε συνέχεια
Επίσης, έκανα μια τρύπα στη μέση γιατί αλλιώς το ζυμάρι μένει άψητο στο κέντρο.
Επίσης επειδή βιαζόμουνα δεν έκανα το δεύτερο φούσκωμα ολόκληρο, τα άφησα 5-6′.
Είναι ντόνατς με γεμάτη γεύση και με πολύ ωραία υφή εσωτερικά
πηγη keepingitrelle.com