Αλόχα Μπανάνα Κέικ!
(αρκετά υλικά αλλά αξίζει)
Τα 5 πρώτα υλικά για το ανακάτεμα με σύρμα
3 φλιτζάνια αλεύρι γενικής χρήσης ή 3 φλιτζάνια αλεύρι ψωμιού
3⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ή 3,5 μπέικιν
2 φλ.τσ. ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι
3⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ή 3,5 μπέικιν
2 φλ.τσ. ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι
Μετά βάζουμε με ήρεμες κινήσεις
3 αυγά, χτυπημένα ελαφρά
3 αυγά, χτυπημένα ελαφρά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια λιωμένες μπανάνες
1 κονσέρβα ανανά με το ζουμί του
3-4 βανίλιες αμπούλες
1/2 κ.σ. μέλι
2 φλιτζάνια λιωμένες μπανάνες
1 κονσέρβα ανανά με το ζουμί του
3-4 βανίλιες αμπούλες
1/2 κ.σ. μέλι
Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώστε και αλετρώστε καλά ή μια μεγάλη φόρμα κέικ στρόγγυλη ή μιας χρήσης ταψάκια και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα πρώτα 5 συστατικά και ανακατέψτε με σύρμα. Χτυπήστε ελαφρά για να τα ανακατέψετε καλά.
Ανακατέψτε τα καρύδια για να τα συνδυάσετε και να τα αφήσετε.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά τα αυγά, το λάδι, τις πολτοποιημένες μπανάνες, τον ανανά, τη βανίλια και το μέλι
Βουτυρώστε και αλετρώστε καλά ή μια μεγάλη φόρμα κέικ στρόγγυλη ή μιας χρήσης ταψάκια και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα πρώτα 5 συστατικά και ανακατέψτε με σύρμα. Χτυπήστε ελαφρά για να τα ανακατέψετε καλά.
Ανακατέψτε τα καρύδια για να τα συνδυάσετε και να τα αφήσετε.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά τα αυγά, το λάδι, τις πολτοποιημένες μπανάνες, τον ανανά, τη βανίλια και το μέλι
Ανακατέψτε ελαφρά μόνο για να ενωθούν.
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα στεγνά και ανακατέψτε αρκετά ώστε να ενωθούν
ΜΗΝ ανακατεύετε έντονα διαφορετικά το κέικ θα είναι σκληρό και βαρύ.
Μεταφερετε στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ή ταψάκια αλουμινίου για κέικ) ψήνετε για 1 ώρα ή και παραπάνω 10′ αν δείτε ότι βγαίνει στεγνό το ξυλάκι από την μέση.
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα στεγνά και ανακατέψτε αρκετά ώστε να ενωθούν
ΜΗΝ ανακατεύετε έντονα διαφορετικά το κέικ θα είναι σκληρό και βαρύ.
Μεταφερετε στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ή ταψάκια αλουμινίου για κέικ) ψήνετε για 1 ώρα ή και παραπάνω 10′ αν δείτε ότι βγαίνει στεγνό το ξυλάκι από την μέση.
Αφήστε να κρυώσει και ξε-φορμάρετε
πηγη www.food.com