ΥΠΕΡΟΧΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥ NEW JERSEY
Φίλοι μας επειδή σήμερα θα δούμε τα λαχανικά του φθινόπωρου-χειμώνα, ας “δανειστούμε” μια συνταγή του NEW JERSEY, με ντομάτα και καρότο και λαχανικά της εποχής!
Υλικά
7 φλιτζάνια αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ λευκή ζάχαρη
2,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα 2%
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (ή 1-2 σκελίδες)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ λευκή ζάχαρη
2,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα 2%
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (ή 1-2 σκελίδες)
λίγο σέλινο
Εκτέλεση
Βάζετε να βράσουν οι ντομάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι , η ζάχαρη , το αλάτι και ο ζωμός κοτόπουλου για 40′ σε μέτρια φωτιά.
Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια-χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί, 5′ Ρίχνουμε αργά το γάλα .
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του ζωμού κοτόπουλου
Ρίχνουμε βασιλικό, σέλινο, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Συνεχίστε να σιγοβράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέστε νερό ή ζωμο
προσθέστε κρουτόν, γιαούρτι ή ότι άλλο σας αρέσει
πηγη allrecipes.com, φωτο ενδεικτικη το ποντικι