Ορεκτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή για το Πρωτοχρονιάτικο Μπουφέ… …συνοδεύεται με φρυγανισμένο ψωμί ή με κράκερ…
Τυρένια Κουκουνάρια….. της Καίτη Νίνου Χατζηζαχαρία
Υλικά:
1 πακέτο τυρί κρέμα ( 300 γραμ.)
1/2 φλιτζ. τσαγ. μαγιονέζα light
1/2 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι
100 γραμ. τυρί Ροκφόρ
5 κομμάτια μπέικον, ξεροψημένα και ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουτ. γλ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
λίγο πιπέρι
1,5 φλιτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Βάζω σε μικρό τηγανάκι και τσιγαρίζω λίγο το μπέικον…μόνο του.
Ίσα ίσα να ξεροψηθεί λιγάκι….το αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
Προσθέτω το μπέικον, το κρεμμυδάκι ,τον άνηθο και το πιπέρι.
Μοιράζω το μείγμα στα δύο και στο ένα μείγμα προσθέτω το τυρί ροκφόρ καλά λιωμένο και ανακατεύω να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα.
Καλύπτω και τα δύο μείγματα, με μεμβράνη και τα τοποθετώ στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Το πρωί πλάθω το μείγμα σαν κουκουνάρια….το ένα θα είναι με ροκφόρ, γι αυτούς που το τρώνε και το άλλο κουκουνάρι θα είναι σκέτο.
Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα αλουμινόχαρτο και τα τοποθετώ στον φούρνο στο γκριλ, για να τα καβουρδίσω λίγο ….
Τα αφήνω να κρυώσουν και ξεκινώ την διακόσμηση.
Ξεκινώντας από το στενό άκρο προσθέτω αμύγδαλα στο τυρί σχηματίζοντας σειρές.
Γαρνίρω με δενδρολίβανο.
Καλή Επιτυχία !!! Καλές Γιορτές !!!