Αυθεντική επαγγελματική συνταγή για Ντοντουρμά!
ή αλλιώς παγωτό καϊμάκι
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ!
ΠΡΟΣΟΧΗ, χρειάζεται παγωτομηχανή και είναι μεγάλη ποσότητα, εσείς κάνετε το 1/3 της συνταγής
Υλικά
10 λίτρα γάλα βουβαλίσιο
3 κιλά ζάχαρη άσπρη
60 γραμμάρια σαλέπι (μην το αντικαταστήσετε με τίποτα άλλο, είναι αυτό που θα δώσει μαστιχωτή υφή)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε την ζάχαρη σε μεγάλη κατσαρόλα
Μετά το΄σαλέπι
Τέλος το γάλα
Βράζουμε το μείγμα, αλλά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να “μαστιχάρει” και το αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το κρύο μείγμα στην παγωμένη (ήδη) παγωτομηχανή
Καταψύχουμε.
Συνταγή από τον Patissier Δημήτρη Κολωνιάρη ιδρυτικό μέλος της Λέσχης των Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
forummagazines.gr, φωτο συνταγούλης