συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Παγωτό Σικάγο, από τον Ηλία Μαμαλάκη με ένα πολύ ωραίο tip σερβιρίσματος!
(πανεύκολη, αν έχετε παγωτό βανίλια στο ψυγείο)
Υλικά για 5-6 μπολ
Έτοιμο παγωτό βανίλια
300 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ του καφέ φρέσκο γάλα
300 γραμ καραμελωμένοι ξηροί καρποί
Διάφορα μπισκοτάκια (πουράκια σοκολάτας, langue de chat)
Έτοιμο παγωτό βανίλια
300 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ του καφέ φρέσκο γάλα
300 γραμ καραμελωμένοι ξηροί καρποί
Διάφορα μπισκοτάκια (πουράκια σοκολάτας, langue de chat)
Εκτέλεση
Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι να σπάσετε σε μικρά κομμάτια τους έτοιμους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Φυλάξτε τους σε ένα μπολ.
Ετοιμάστε τη σάλτσα σοκολάτας. Σπάστε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι.
Σε μια κατσαρολίτσα ρίξτε το φρέσκο γάλα μαζί με το φρέσκο βούτυρο και ζεστάνετέ τα καλά χωρίς να βράσουν. Ρίξτε μέσα τη κουβερτούρα, ανακατέψτε απαλά, αφήστε την πάνω στη φωτιά για 2 λεπτά και κατόπιν τραβήξτε τη.
Αφήστε τη να λιώσει ήρεμα ανακατεύοντας που και πού. Δεν βάζουμε περισσότερο γάλα γιατί την θέλουμε πηκτούτσικη.
Σερβίρετε το παγωτό με τον εξής τρόπο. Σε κάθε μπολ βάζετε μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια. Πασπαλίζετε με άφθονους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Περιχύνετε με την πηκτή σάλτσα σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί το παγωτό. Καρφώνετε από πάνω τα μπισκοτάκια και σερβίρετε στους καλεσμένους σας.
Για να το κάνετε τέλειο συνοδεύστε το με ένα ποτηράκι παγωμένο Vinsanto από τη Σαντορίνη.
**αν θέλετε το εμπλουτίζετε με σαντιγύ