Παγωτό σοκολάτα, το τέλειο!
Υλικά
- 600 ml φρέσκο γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 75 γρ. κακάο
- 180 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 βανιλίνη
- 3 κ.σ. λικέρ καφέ
Εκτέλεση
-
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.
- Φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 30”.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το λικέρ. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βγάζουμε 2-3 φορές από την κατάψυξη και όταν είναι μισο-παγωμένο το χτυπάμε να αφρατέψει
- Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και μόλις σφίξει καλά το καταναλώνουμε με μανία!
πηγη theonewithallthetastes.com