Σήμερα γιορτινή μέρα σας έχω ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ!
Ελαφρώς απαιτητική συνταγή, αλλά όνειρο γεύση!
Υλικά
450γρ. φράουλες
1/2 φλ.τσ. γάλα πλήρες
1,5 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
μια πρέζα αλάτι
1/3 φλ.τσ. ζάχαρη άσπρη
1 κ.γλ. βανίλια υγρή ή 2-3 κάψουλες
1,5 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος πλήρων λιπαρών
6 φορμάκια για να βάλουμε την ατομική πανακότα
Περνάμε τις φράουλες από το μούλτι να γίνουν πουρές και μετά από σίτα να φύγουν τα σπόρια και τα κομματάκια.
Βάζουμε τα φορμάκια μέσα σε ένα ταψάκι φούρνου
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
Δεν ανάβουμε το μάτι.
Ρίχνουμε πάνω στο γάλα την σκόνη ζελατίνης και αφήνουμε για 10′ μόνη της να απορροφηθεί.
Μετά τα 10′ προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, και τις φράουλες πουρέ.
Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για 2′ ακριβώς
Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια
Αποσύρουμε και βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ με πάγο, για 10′.
Έχουμε τα φορμάκια μέσα σε ταψάκι και γεμίζουμε με το μίγμα ένα ένα. Σκεπάζουμε όλο το ταψάκι χωρίς να ακουμπήσουμε την επιφάνεια της κρέμας, με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με φράουλες.
φωτό και κείμενο μεταφρασμένο ειδικά για εσάς από το bakedbyanintrovert.com