Ντολμάδες με παντζαρόφυλλα!
(επειδή είναι δύσκολο να αγοράσετε 2 κιλά παντζαρόφυλλα ή να μετρήσετε 60 μεγάλα παντζαρόφυλλα, μπορείτε με την γέμιση που θα κάνετε άλλους ντολμάδες να βάλετε μαζί στην κατσαρόλα και γεμισμένα φύλλα παντζαριού, όσα έχετε)
2 κιλα φύλλα παντζαριού
1 κουπα ρύζι
Πιπέρι
Αλάτι
Δυόσμο
1 ματσακι κρεμμύδακια φρέσκα
Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φύλλα από τα παντζάρια κόβουμε τα κοτσανια και τα βουτάμε στο βραστό νερό (μπλανσάρισμα). Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώνουν λίγο. Τα τοποθετούμε προσεκτικά το ένα πάνω στο άλλο.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδακια (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνουμε το ρύζι και μια κούπα ζεστό νερό.
Το αφήνουμε για λίγο ανακατεύοντας που και που. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι δυόσμο αποξηραμένο ή φρέσκο και άλλη μια κούπα περίπου ζεστό νερό. Θέλουμε να κρατάει λίγο το ρύζι, δεν θέλουμε να βράσει εντελως. Το αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από τα παντζάρια και τα τοποθετούμε μπροστά μας βάζουμε ένα κουταλάκι από το ρύζι και τυλίγουμε σε ντολμα.Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας βάζουμε λίγο λάδι και μερικα φύλλα από τα παντζάρια. Τα τοποθετούμε γύρω γύρω κοντά το ένα στο άλλο.
Ρίχνουμε από πάνω αλάτι λίγο λάδι και ζεστό νερό. Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
πηγη cookpad.com, φωτο healthybreadbysophia.com