Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα!
Υλικά
- 500 γρ. παντζάρια χωρίς τα πράσινα φύλλα τους (ή έτοιμα σε βάζο)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα χοντροκομμένη **(δική μου ιδέα και πρόταση, βάλτε φυστίκια Αιγίνης)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι λίγο
- Για τη σάλτσα
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι λίγο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σος στο ψυγείο.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια –κρατάτε λίγο μαϊντανό και καρύδια για τη διακόσμηση– και το μείγμα γιαουρτιού. Βάζετε τη σαλάτα να κρυώσει και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα καρύδια και το μαϊντανό.
πηγη icookgreek.com
icookgreek.com