Λευκόσαρκες Μελιτζάνες, γεμιστές με κιμά και σάλτσα Μπεσαμέλ .
Κοινός παπουτσάκια … όπως τα λέμε στην μαγειρική !!!
Υλικά :
6 μελιτζάνες φλάσκες άσπρες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
10 φυλλαράκια δυόσμο
1 ποτήρι φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. γλυκ. Κανέλα
1/4 κουτ. γλυκ. Μοσχοκάρυδο
1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κόκκινη πιπεριά για διακόσμηση
Αλάτι – Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ :
1/2 λίτρο γάλα
2 κουτ. σουπ. Βούτυρο
5 κουτ. σουπ. Αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1/4 κουτ. γλυκ. Μοσχοκάρυδο
150 γραμ. τυρί γκούντα χοντρό τριμμένο
Πλένω, καθαρίζω, κόβω και χαράζω τις μελιτζάνες, ρίχνω λίγο λάδι πάνω τους και τις ψήνω στο φούρνο.
Τα καπάκια από τις μελιτζάνες δεν τα πετάω…. τα κόβω με το ψαλίδι κουζίνας, δίνοντας τους το σχήμα του φιόγκου.
Κόβω και την κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια.
Τσιγαρίζω το λάδι με το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και τον κιμά.
Σβήνω με το κρασί και ρίχνω, την φρέσκια ντομάτα, κανέλα, μαϊντανό, δυόσμο και λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε άλλη κατσαρόλα κάνω την μπεσαμέλ, βάζοντας το γάλα να ζεσταίνεται, ρίχνω το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι το μοσχοκάρυδο και το τυρί γκούντα.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Μόλις μαλακώσουν οι μελιτζάνες τις αδειάζω με ένα κουταλάκι και την ψίχα τους την ρίχνω στον κιμά και ξανά γεμίζω τις μελιτζάνες με το μείγμα.
Ρίχνω τυρί, από πάνω βάζω μπόλικη μπεσαμέλ και πασπαλίζω πάλι με μπόλικο τυράκι για να ψηθεί να κάνει κρούστα.
Βάζω κοντά στην άκρη της μελιτζάνας ένα φιογκάκι και από πάνω ένα κομμάτι πιπεριά.
Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ξεροψηθούν.
Βγάζω από φούρνο, σερβίρω και διακοσμώ με φυλλαράκια μαϊντανού.
Καλή Επιτυχία !!!