Μια νόστιμη τοπική συνταγή της Χαλκιδικής για μεζέ!
(η συνταγή είναι τοπική της Χαλκιδικής από την κυρία Στέλλα Σπανού)
Από τα πιο νόστιμους μεζέδες της Χαλκιδικής, ολόφρεσκη για να μυρίζει θάλασσα και φυσικά “πάει πακέτο” με ουζάκι!
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο λεμονάκι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα εντόσθια, κόβετε το κεφάλι και τις ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το κεντρικό κόκαλο. Τις ξεπλένετε καλά με κρύο νερό και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τις μαρινάρετε σε ελαιόλαδο για 2 με 3 ώρες και κατόπι τις ψήνετε στα κάρβουνα, από 4 λεπτά την κάθε τους πλευρά. Τις σερβίρετε με λεμόνι και μαϊντανό