Πασπαλάς Χαλκιδικής
(συναντάμε την συνταγή σε πολλά μέρη της Ελλάδας και είναι φαγητό Χριστουγέννων στην Ρούμελη, σερβίρεται με όσπρια ή λαχανικά)
Υλικά
- 1 κιλό κρέας χοιρινό (από τον λαιμό)
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- λαρδί (χοιρινό λίπος)
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Τηγανίζουμε το κρέας σε και τα λουκάνικα σε χοιρινό λίπος προσθέτοντας λίγο αλάτι.
- Βάζουμε σε πήλινο σκεύος, συμπληρώνουμε λίπος χοιρινό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας και κλείνουμε με το πήλινο καπάκι.
- Σεβίρουμε κρύο ή ζεστό σαν μεζέ.
πηγη cooklos.gr, φωτο ενδεικτική από Γιάννης Λουκάκος