Πασπαλόπιτα Πιερίας ή Πλαστός ή Μπομπότα (ανάλογα το μέρος της πατρίδας μας το ονομάζουν και διαφορετικά)
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι από καλαμπόκι
1 κιλό χόρτα διάφορα(λάχανα , σπανάκι , παζιά , κρεμμυδάκια, λάπατα , πράσα)
500gr τυρί φέτα
βιτάμ
2 κούπες γάλα
λάδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λάχανα και τα ψιλοκόβουμε , τα τρίβουμε με τα αλάτι για να μαραθούν και τα ανακατεύουμε με το τυρί ,λίγο λάδι και 1 κούπα από τα γάλα. Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί, πασπαλίζουμε το μισό αλεύρι , ρίχνουμε 1 κούπα γάλα στην ζύμη, λίγο αλάτι και λίγο λάδι. Αμέσως μετά βάζουμε την γέμιση, την απλώνουμε καλά και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό .Στην συνέχεια πασπαλίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και την αφήνουμε λίγο μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι τα υγρά της γέμισης και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει!!!!!!
πηγη laikiparadosi.wordpress.com, φωτο ενδεικτική από το διαδίκτυο