Πάστα ελιάς σπιτική, εύκολη!
(tapenade θα την βρείτε επίσης)
- 200 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
Τοποθετείς τις ελιές και την κάπαρη στο μούλτι, για να πολτοποιηθούν. Παραδοσιακά, η πολτοποίηση γινόταν στο γουδί, οπότε αν έχεις στο σπίτι, καλύτερα να το κάνεις με αυτό.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σου, άρχισε σιγά-σιγά να προσθέτεις το λάδι και βάλε τόσο, όσο πηχτό θέλεις το άλειμμα ελιάς σου.
Στη συνέχεια, μετέφερέ το σε ένα μπωλάκι, ρίξε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε να πάνε παντού.
Αν θέλεις να το αποθηκεύσεις, βάλτο σε ένα γυάλινο βαζάκι και ρίξε λάδι στην κορυφή, για να μην έρχεται το μείγμα σε επαφή με τον αέρα, ώστε να συντηρηθεί περισσότερο.
** για να την διατηρήσετε καλύτερα, βάλτε σε βαζάκια, πατήστε καλά και ρίξτε από πάνω λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, και τοποθετήστε στο ψυγείο
συνταγή-φωτο ediva.gr