Ελαιόψωμο Πηλίου με πορτοκάλι και αλεύρι ολικής!
(συνταγή από την εκπομπή Σεφ στον αέρα)
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι (ολικής άλεσης)
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι χυμός από πορτοκάλι
- 200 γρ. ελιές
- 200 γρ. κρεμμύδι
- 2-3 κουτ.σούπας δυόσμο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό σε ένα μπολ
Βήμα 2
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε
Βήμα 3
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει
Βήμα 4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα
Βήμα 5
Κόβουμε τις ελιές και τις ανακατεύουμε με τον δυόσμο και το κρεμμυδι
Βήμα 6
Κόβουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε μακρόστενο σχήμα
Βήμα 7
Ρίχνουμε στο καθένα ίσα μέρη από τις ελιές και το τυλίγουμε σε ρολό
Βήμα 8
Κλείνουμε τις άκρες για να σχηματιστεί ένα καρβελάκι
Βήμα 9
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί για 60 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία
Βήμα 10
Το ελιόψωμο Πηλίου πεντανόστιμο με αλεύρι ολικής από τον σεφ στον αέρα είναι έτοιμο
Συμβουλές
- Συνόδευσε με ντομάτα ή φέτα
- Μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη σε όποιο σχήμα θέλεις