Αφού ξεκινήσαμε με Κέρκυρα τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε ένα ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΝΤΟΛΤΣΕ;
Σπάνιο φαγητό, νόστιμο και εντυπωσιακό για μια Κυριακάτικο μεσημέρι!
Τι χρειαζόμαστε για το Επτανησιακό Παστίτσιο
500 γρ Μακαρόνια τρυπητά Νο 2
1 πακέτο φύλλο κρούστας (μπορείτε και με σπιτικό φύλλο 1 κάτω, 1 πάνω)
1 ½ κιλό κοτόπουλο σε μερίδες (ή μοσχάρι, κυνήγι, αρνί)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασί λευκό
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι
2-3 αυγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να γίνουν.
Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόβουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα μακαρόνια ( όσο να κρατάνε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Αλείφουμε μια φόρμα με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε μέσα 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ανάμεσα. Βάζουμε πάνω τα μισά μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με το τυρί, κοτόπουλο και σάλτσα.Συνεχίζουμε με μακαρόνια και το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με 3 φύλλα κρούστας. Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει.
πηγη anapnoes.gr