Χριστούνεννα-Πρωτοχρονιά χωρίς παστουρμαδόπιτα δεν γίνονται!
(είναι δημοσιευμένη από μένα το 2015 και στην ομάδα ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ)
Υλικά:
12-15 φέτες παστουρμά
12-15 κασέρι ή gouda
12-15 φέτες ντομάτα
12-15 φέτες παστουρμά
12-15 κασέρι ή gouda
12-15 φέτες ντομάτα
Λάδι
Φύλλο της αρεσκείας σας, προσωπικά γι αυτήν την πίτα χρησιμοποιώ γιατί με βόλεψε το κουρού του Κανάκη που έχει 2 φύλλα για πάνω-κάτω. Μπορεί να γίνει με ότι φύλλο θέλετε, σφολιάτα, σπιτικό,κ.λ.π.
Εκτέλεση
Σε ένα παρ/μο ταψάκι (μέγεθος φύλλου ή μικρότερο) απλώνω με πινέλο λίγο λάδι να πάει παντού. Βάζω το φύλλο. Τοποθετώ τις μισές φέτες κασέρι, όλο τον παστουρμά του οποίου έχω βγάλει το τσιμένι (το μπαχαρικό που είναι σαν λάσπη γύρω-γύρω), στην συνέχεια τις ροδέλες ντομάτας και τέλος το υπόλοιπο κασέρι. Βάζω και το άλλο φύλλο προσπαθώντας να το φέρω πιο μέσα από το κάτω και να κάνω το κλείσιμο. Χαράζω ελαφρα, λαδώνω ελαφρά, πασπαλίζω με νερό. Φουρνίζω στους 180 αντιστάσεις, μέχρι να χρυσίσει. Καλή επιτυχία.