Patatas Bravas!
4 μεσαίες πατάτες
Αλάτι (για γεύση)
1 1/2 έως 2 φλιτζάνια σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Tabasco
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
Ξεφλουδίστε τις πατάτες. Κόψτε κάθε πατάτα κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε το κατά μήκος. Κόψτε κάθε ένα από αυτά τα 4 τεμάχια σταυρωτά, και μετά σε μικρότερα.
Αλατίστε τις πατάτες
Ζεσταίνετε το λάδι (δοκιμάστε με μια τσιμπιά αλεύρι αν ανέβει το λάδι είναι έτοιμο) και τηγανίστε τις πατάτες.
(το σκεύος καλύτερα να είναι μικρό ώστε να καλύπτει τις πατάτες)
Είναι έτοιμες όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες
Σε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε 1 με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Θερμάνετε σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας στο σκεύος και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Μειώστε θερμοκρασία και προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά.
Ρίξτε το ταμπάσκο, την πάπρικα το ξύδι και ανακατέψτε
δοκιμάστε για αλάτι και σερβίρετε πάνω στις πατάτες.
συνταγή από www.thespruceeats.com